torsdag 4 april 2013

Solenergi

Det är ju faktiskt riktigt behagligt ute och jag vågar nog tro att våren är här. Men man borde väl egentligen inte hoppas på för mycket, för då kommer det väl ett snöoväder till. För bara nån vecka sen läste jag på löpsedlarna att ett nytt snöoväder var på väg och att det inte skulle bli någon vår utan att kylan skulle hålla i sig fram till sommaren. Men igår läste jag att det skulle bli 18 grader snart. Så man vet ju inte riktigt vad man ska tro på. Men jag väljer att tro på det sistnämnda, att våren faktiskt är här för att stanna (fram till sommaren såklart). Solen är så härlig och ger mig massa energi. Det är betydligt lättare att gå upp och göra vardagens måsten en solig dag istället för en mörk och grå dag.
Snön smälter sakta men säkert bort och jag börjar kunna föreställa mig barfota fötter i gräset och soliga sommardagar. Kanske dumt att börja filosofera om sommaren när våren just kommit, för våren är underbar på så många sätt, men inget går upp mot sommaren.
Men våren för med så mycket härligt som jag först och främst ska njuta av. Solen är en stor faktor, och vitsipporna är verkligen vår för mig, och bilen som kommer och sopar undan allt grus efter vinterns alla sandningar, vad är vår om inte det! Och sommardäck på bilen vågar man ju snart använda också. Vad finns det mer som är vår...? Knoppar på buskar och träd... och uteserveringar som börjar växa fram på stan. Det är ju inte bara naturen som för med sig vårtecken, utan det typiska som brukar hända då, som uteserveringarna, vårstädning och sommardäck.

Jag har i alla fall bestämt att nu är våren här och jag ska njuta till fullo av den! Och nu ska jag ge mig ut i solen efter en ganska effektiv dag i skolan och njuta lite solens energi. Jag måste ladda, för sen ska jag ju plugga resten av dagen också, tenta imorgon...

Ut i solen gott folk, och njut!!

Här kommer lite arkivbilder från förra året. Vitsippor och vår!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar