måndag 16 juni 2008

Ett liv utan napp

Japp, i onsdags tog vi tag i det och insåg att det var dags för Alicia att sluta med napp. Linn var här och vi berättade om en bebis som Linn kände som hette Sixten som inte hade några nappar, så Alicia gick med på att skänka sina, alla utom en... Men den tog jag bort sen och förklarade att hon avr en stor tjej nu som inte behövde napp, och hon har liksom accepterat det. Ibland stoppar hon in en napp i munnen om hon hittar isabells, men då säger jag bara att hon är en stor tjej och ska ge tillbaka den till Isabell, och då gör hon det. Så duktig!
En del morgnar är lite jobbiga, för då kan hon ibland fråga efter nappen när hon är nyvaken och lite gnällig, men bara man pratar bort det så går det bra!

I julas skicka hon napparna till tomten, men vi insåg ganska direkt att hon inte var redo för det och hon fick napp igen. Det märktes på henne att hon inte var mogen för det. Men är helt annorlunda nu, man märker att hon verkligen är mogen att släppa nappen, för hon är ju faktiskt en stor tjej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar