torsdag 31 januari 2013

En vecka sen sist...

En vecka sen sist och man kan ju inte direkt påstå att jag är en aktiv bloggare, men då och då kommer ett och annat inlägg, som till exempel idag. :-)
Sist jag bloggade visade jag en bild på Alicia som jag fotat, det finns många fler från den fotograferingen att visa, men tyvärr sitter jag vid min bärbara dator nu och bilderna är på den "stora" datorn, så det får bli lite senare.
Vädret är på väg åt, vad jag anser, rätt håll. Det töar och har gjort det i flera dagar nu. För min del så är jag färdig med vintern och våren är mycket mycket välkommen! Men tyvärr har jag hört att det ska komma ett jäkla oväder med blåst, snö och kyla. Så förhoppningarna om vår får nog vänta lite, men det är ju faktiskt bara januari. Men jag längtar efter att slippa ta på sig vintermundering så fort man ska utanför dörren och skrapa rutorna på bilen. Och jag längtar efter alla härliga vårfotograferingar bland vitsipporna och att bara vara ute i den härliga vårsolen.

Det är helt galet vad fotoideér det ploppar upp i huvudet nu, jag hinner inte genomföra alla fotograferingar innan mer ideér byggs på lager. Nu måste jag se till att fixa alla modeller jag behöver och ta tag i saken! När jag beställde skolböcker häromdagen passade jag också på att beställa ett tjusigt anteckningsblock som jag ska ha till att skriva ner och planera mina fotograferingar i. Jag har ju ett litet system med mina fotograferingsbokningar, i datorn, pärmar och block. Men jag har en känsla av att mina temafotograferingar kommer att behöva allt större plats framöver så självklart ska de ha ett eget tjusigt block! Haha, nej men jag kanske är larvig, men jag tycker det blir så mycket trevligare att skriva saker i ett fint block där det ser snyggt och organiserat ut...

Häromdagen plockade jag ner mina symaskiner och massvis med tyger från vinden. Barnen ville sy dockkläder, så vi knåpade ihop lite dockmössor och även ett draperi till barnens säng. De som känner mig vet nog om det, men för er andra kan jag berätta att jag gick gymnasieutbildning inom sömnad/mode och har väl egentligen alltid gillat att sy. Jag har sytt en hel del barnkläder och barnsaker och jag hade faktiskt för några år sedan stora planer tillsammans med en vän att öppna en butik. Vi kom en bra bit i planeringen men fick ge upp planen på grund av många olika anledningar. Jag har fortfarande kvar drömmen om en egen liten butik, men samtidigt är det fotande jag verkligen vill satsa på och jag måste begränsa mig lite, även om jag skulle vilja, så kan och hinner jag inte göra allt.
Hur eller hur så insåg jag när jag gick igenom säckvis av mina tyger att jag faktiskt skulle kunna sy en del kläder till mina temafotograferingar. Jag vet inte än om det kommer bli så, men jag hoppas och vill, det är ju mer en fråga om tid snarare än vilja. För vill, det gör jag, det är bara tiden som ska räcka till också. Att ha några fler timmar på dygnet skulle jag verkligen uppskatta...


En del av tyglagret (mobilbild)


Nu blev det här ett långt inlägg, jag som bara skulle skriva några rader och uppdatera er om läget. Skulle kunna skriva mer om plugget och allt som hör det till, men det tänker jag inte göra. Veckan i övrigt har jag planerat fotograferingar, redigerat bilder, gjort ett spontanbesök på bion efter en lång pluggdag (såg EGO, riktigt bra film, rekommenderar!), busat med barnen, skottat snö... Hehe, ja, det är väl det på ett ungefär.


Alicia (och Kurre) är mycket nöjd med sitt draperi till sängen. (mobilbild)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar